5 manieren om geld te verdienen met dropshipping

5 manieren om geld te verdienen met dropshipping

Heb je moeite met het krijgen van je eerste order? Of ben je op zoek naar nieuwe manieren om meer omzet te genereren en jouw dropshipping business naar het volgende niveau te tillen? In dit artikel zal ik verschillende manieren bespreken hoe jij je omzet kunt verhogen.

Marktplaatsen

Marktplaatsen zoals een Amazon of Blokker zijn populaire platforms waar consumenten gemakkelijk online kunnen winkelen. Door je producten op deze platforms aan te bieden, kun je een groot publiek bereiken. Het voordeel van deze marktplaatsen is dat ze al een bestaande klantenkring hebben en veel verkeer genereren. Naast het vergroten van je bereik en het verhogen van je omzet, kan het verkopen via deze platforms ook bijdragen aan het opbouwen van merkbekendheid. Door jouw producten aan te bieden op deze platforms en te zorgen voor een goede klantervaring, kun je positieve reviews en feedback verzamelen. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer vertrouwen in jouw merk en kan potentiële klanten aanmoedigen om ook bij jouw eigen website te bestellen.

TikTok

TikTok is een snelgroeiend platform dat je goed kunt gebruiken voor organisch bereik. Als je vermakelijke video's maakt van je producten (en een vleugje humor toepast) kan je in een korte tijd heel snel groeien en dat helemaal gratis! Een voorbeeld van een goede video is de volgende video van myveggiechopper. Op alleen deze video hebben zij al 500K views. Onthoud wel, al krijg je maar 1000 views op een video ook dat is waardevol. Maak daarom gebruik van deze oppurtunity en post consistent nieuwe video's.

@myveggiechopper just go add it to your cart right now💅 #veggiechopper #tiktokmademebuyit #amazonfinds #amazonkitchen ♬ original sound - My Veggie Chopper™

 

Betaalde TikTok advertenties
Daarnaast kan je ook gebruik maken van betaalde TikTok-advertenties om je bereik en omzet te verhogen. TikTok-advertenties zijn relatief nieuw, maar het platform biedt verschillende opties, zoals in-feed video-advertenties en branded hashtag-challenges. Hoewel TikTok geen officiële advertentiekosten bekendmaakt, hanteert het platform een minimumbudget van €50 (€50 per dag) op campagneniveau voor adverteren. Hoewel dit voor sommigen misschien als veel geld klinkt, vooral als het je eerste keer is om op TikTok te adverteren, heeft het platform hier een duidelijke reden voor. Door dit minimale budget te hanteren, geeft TikTok het algoritme voldoende tijd om genoeg data te verzamelen en zich aan te passen aan jouw doelgroep. Dit kan uiteindelijk resulteren in betere resultaten voor jouw advertenties en kan bijdragen aan het verhogen van de kans dat je blijft adverteren op het platform. Kortom, het hanteren van een minimumbudget op TikTok is een slimme zet om je advertenties effectiever te maken en je ROI te verbeteren.

Benader mensen die interesse tonen in soortgelijke bedrijven/posts

Een gratis manier om omzet te genereren is door potentiële klanten te benaderen die Instagram-posts liken van gerelateerde bedrijven. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je net begint en nog niet zoveel budget hebt om te investeren in advertenties. Begin door te zoeken naar hashtags die relevant zijn voor jouw producten en bekijk vervolgens de accounts die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf. Je kunt de mensen die foto's liken van deze bedrijven bijvoorbeeld een dm sturen met een speciale kortingscode. Dus stel je verkoopt tuinmeubels, zoek dan naar populaire accounts die posten over tuinmeubels. En stuur de mensen die deze foto's liken een dm met "20% korting op alle tuinmeubels met de kortingscode TUIN20 op (plaats hier de link naar je webshop)".

Google Shopping

Door te adverteren op Google Shopping, worden jouw producten getoond aan mensen die op zoek zijn naar vergelijkbare producten in Google. Het voordeel van Google Shopping is dat het gericht is op intentiezoekopdrachten, waardoor je potentiële klanten kunt bereiken die al actief op zoek zijn naar jouw producten. 

Blogs schrijven

Het schrijven van blogartikelen op bekende websites kan helpen om je omzet te verhogen. Door interessante en relevante informatie te delen op websites die al bezoekers krijgen kan je gebruik maken van hun bereik. Bijvoorbeeld verkoop jij kleding, zorg dat je vernoemd wordt op bekende mode blogs. 

Ook is het belangrijk om op je eigen website blogs te schrijven waarin je verwijst naar je producten. Dit helpt om beter vindbaar te worden in Google. Voorbeelden van goede onderwerpen om over te bloggen op je eigen website zijn: 

   • Een blog over nieuw product dat je aan je shop hebt toegevoegd
   • Een handleiding of stappenplan
   • Een blog over een onderwerp waar je graag beter op gevonden wilt worden
   • Een blog met een antwoord op een vraag die je vaak krijgt

 

 
Een voorbeeld van een blog met uitleg over producten

Conclusie

Of je nu gebruik maakt van marktplaatsen als Bol.com en Amazon, TikTok-advertenties, Google Shopping of het schrijven van blogartikelen, er zijn genoeg manieren om de omzet van jouw bedrijf te stimuleren. Dus waar wacht je nog op? Gebruik deze tips en ga aan de slag met het groeien van jouw dropshipping business!

Terug naar blog