Hoe stel ik mijn verzendkosten in, met TWM als Nederlandse leverancier?

Hoe stel ik mijn verzendkosten in, met TWM als Nederlandse leverancier?

Verzendkosten zijn vaak een lastige bijkomstigheid bij het runnen van een dropshipping webshop: welke verzendkosten reken je? Is het handiger om verzendkosten al in de verkoopprijs te verwerken? Hoe ga ik om met verschillende pakketten en maten? In deze blog lees je hoe jij jouw verzendkosten het beste instelt als jij TWM als jouw Nederlandse leverancier gebruikt. 

Verzendkosten bij TWM

TWM verzendt door bijna heel Europa. Deze Nederlandse dropshipping leverancier rekent verschillende tarieven per land en per type pakket. Onderstaand de tarieven voor verzending naar Nederland, België en Duitsland, per pakket. 

Package

Envelope

Small

Medium

Large

Pallet

Max. weight per package

0 - 1.49 kg

1.5 – 34.99 kg

35 – 59.99 kg

60 – 79.99 kg

80+ kg

Shipping costs NL - TWM

4,09

€4,09

8,68

€18,80

45,45

Shipping costs BE - TWM

4,96

6,20

10,74

20,87

68,60

Shipping costs DE - TWM

X

€7,23

€11,98

€36,78

€97,52


Wat houden de verschillende type pakketten precies in en hoe vertaal ik deze naar de verzendinstellingen in Shopify? Dat hangt af van het gewicht van de producten in de order in Shopify. In principe kun je je verzendkosten in Shopify precies zo instellen zoals in bovenstaande tabel is weergegeven.

Benieuwd naar de verzendkosten en levertijden van TWM naar andere landen dan Nederland, België en Duitsland? Bekijk meer informatie op de website van TWM hier

Verzendlabels in de GOGETTERS Dropshipping App

Om de verzendtarieven per order door te kunnen berekenen naar jouw klant die iets besteld op jouw webshop, zijn er fictieve gewichten toegevoegd aan de producten van TWM in ons dashboard. Deze fictieve gewichten zijn niet de exacte gewichten van de producten, maar zorgen er wel voor dat jij jouw verzendinstellingen in Shopify beter kunt instellen dan voorheen. 

Deze fictieve gewichten zijn onderverdeeld in labels. Ieder product van TWM in ons systeem, bevat één van deze labels met het bijbehorende gewicht:

XS = 1 KG

S = 5 KG

M = 35 KG

L = 60 KG

XL = 80 KG

Stel, jouw klant besteld vijf producten met het label S als fictief gewicht (5 kg per product). Dan zal het totale fictieve gewicht, 25 kg zijn. Zoals in de tabel eerder in deze blog te zien, kan er maximaal 34.99 kg aan fictief gewicht in een klein pakket zitten bij TWM.

Dat houdt dus in dat een order maximaal 6 producten met een fictief gewicht van 5 kg (totaal 30kg fictief gewicht) kan bevatten, om de verzendkosten van een klein pakket te betalen bij TWM. Op die manier werkt het ook voor middel pakketten, grote pakketten en pallets. Het fictieve gewicht van de producten in de order wordt bij elkaar opgeteld. Aan de hand daar van worden de verzendkosten voor de betreffende order berekend.

Hoe stel ik mijn verzendkosten in binnen Shopify, aan de hand van de tarieven van TWM?

Jij stelt jouw verzendkosten als volgt in, in jouw Shopify account:

  1. Log in op jouw Shopify account.
  2. Klik links onderin op het tabje ‘Settings’.
  3. Ga naar ‘Shipping and Delivery’.
  4. Klik onder ‘Shipping’ op ‘Manage rates’.
  5. Onder ‘Shipping from’ selecteer je de GOGETTERS locatie in jouw webshop.
  6. Klik vervolgens op ‘Create shipping zone’ en kies het land waar je de tarieven voor wilt gaan instellen. Stel dat je naar Duitsland, België en Nederland levert, is het advies om drie ‘shipping zones’ in te stellen. Ieder land heeft eigen verzendtarieven namelijk.
  7. Kies het land waar je de tarieven voor wilt instellen en klik op ‘done’.
  8. Selecteer ‘add rates’ en stel ‘rates’ in per type pakket. Kies voor ‘set up your own rates’ en ‘add conditions’. Gebruik de tabel in deze blog daarvoor.
  9. Onder ‘add conditions’ kan je de gewichten per pakket instellen zoals in de tabel weergegeven. Daar kan je per type pakket een verzendtarief aan mee geven.
  10. Klik op ‘Save’. Zodra er nu een order geplaatst wordt, berekend Shopify automatisch welk verzendtarief van toepassing is op jouw order.

Uiteindelijk komen jouw verzendinstellingen er uit te zien zoals in onderstaande screenshot. In dit voorbeeld hebben wij de Nederlandse verzendtarieven van TWM met bijbehorende gewichten gebruikt:

Package

Envelope

Small

Medium

Large

Pallet

Max. weight per package

0 - 1.49 kg

1.5 – 34.99 kg

35 – 59.99 kg

60 – 79.99 kg

80+ kg

Shipping costs NL - TWM

€2,89

€4,09

€8,22

€18,60

€41,20

Shipping costs BE - TWM

€4,75

€5,74

€9,88

€20,45

€61,98

Shipping costs DE - TWM

X

€6,61

€11,16

€35,95

€86,78

 
Wil jij de gewichtlabels toepassen over al jouw producten? Stuur ons een e-mail op support@gogetters.nl of bel of app ons op +31 35 203 11 52. Als je dit niet doet, blijven de gewichten staan zoals dat nu het geval is.

Terug naar blog