Zo vind jij Nederlandse dropshipping leveranciers!

Zo vind jij Nederlandse dropshipping leveranciers!

Dropshippen is een bekend verdienmodel, dat al aardig wat ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Tot voorkort kon iedereen gemakkelijk producten dropshippen via Chinese websites zoals AliExpress en AliBaba, maar inmiddels is er steeds meer regelgeving omtrent dropshippen via China. 

Een voorbeeld daar van is dat je tegenwoordig BTW en invoerrechten moet betalen over producten je inkoopt via China. Dat zorgt er voor dat de marges een stuk minder gunstig zijn dan dat ze zijn geweest. Daarnaast is het dropshippen van Chinese producten regelmatig in slecht daglicht gezet via verschillende media. Dat was ook te verwachten, gezien de lange levertijden, slechte communicatie met leveranciers en niet-geteste producten.

Om die redenen zijn steeds meer online ondernemers op zoek naar kwalitatieve en betrouwbare Nederlandse dropshipping leveranciers. Maar hoe vind je die? Wij leggen het je uit in deze blog.

Verschillende dropshipping leveranciers

Over het algemeen zijn er twee verschillende vormen van Nederlandse dropshipping leveranciers. Je hebt leveranciers die volledig ingericht zijn op dropshipping, waar je vaak heel snel aan de slag kan. Een goed voorbeeld daar van zijn TWM en Van Der Meer. 

Het voordeel van deze leveranciers is dat ze een ruim aanbod hebben, een sterke digitale infrastructuur hebben en diensten aanbieden die het voor jou gemakkelijk maken om te dropshippen. Het nadeel is, dat deze leveranciers veel zakelijke klanten hebben, waardoor je te maken kan krijgen met concurrentie.

Naast leveranciers die volledig ingericht zijn op dropshipping, bestaan er ook tientallen Nederlandse bedrijven en merken die op zoek zijn naar resellers (wederverkopers) van hun producten. Dat zijn partijen die het dropshippen niet direct promoten, maar wel altijd op zoek zijn naar partijen of (online) winkels die hun producten willen doorverkopen. Een goed voorbeeld daar van is Growing Concepts. Het voordeel? Minder concurrentie en unieke merkproducten die je kunt verkopen. Het nadeel is dat het aanbod vaak beperkter is. 

Hoe je GOGETTERS gebruikt om jouw leverancier te vinden

Binnen de GOGETTERS app staan verschillende Europese leveranciers actief, waar jij jouw webshop direct mee kunt koppelen. De groothandels variëren van grote dropshipping leveranciers tot kleinere merken. Op de leverancier pagina zie je welke leveranciers aangesloten zijn bij onze app. Met de app kan je gebruik maken van één of meerdere leveranciers tegelijk. Hoe veel dat er zijn, ligt aan je abonnement. 

Hoe je het internet gebruikt om jouw leverancier te vinden

Er zijn een hoop mensen die ‘Dropshipping leveranciers’ zoeken op het internet. Op die manier vind je zeker een aantal goede groothandels. Ben je echter op zoek naar een dropshipping groothandel in een specifieke niche of met een specifiek aanbod, bijvoorbeeld omdat je onderzoek hebt gedaan? 

Typ dan in Google de productcategorie waar je naar op zoek bent. Zet vervolgens ‘zakelijk’ of ‘wederverkoper worden’ er achter, dus bijvoorbeeld: ‘Opblaaszwembaden zakelijk’. De kans is groot dat je vervolgens online leveranciers vind die jouw producten zakelijk verkopen.

Leverancier gevonden? Automatiseer je webshop en bestellingen

Heb je een geschikte leverancier gevonden, maar staat deze nog niet in de GOGETTERS app? Stuur ons een mail! Wij integreren jouw leverancier graag voor je in de app, zodat jij je webshop kunt koppelen met de leverancier die je gevonden hebt. 

De voordelen? Wij houden de voorraden van de leverancier voor je bij op jouw webshop. Ontvang je een bestelling? Dan sturen wij deze automatisch door naar de leverancier en sturen wij jouw klant een Track & Trace code zodra de bestelling verzonden is door de leverancier.

Daarnaast is het importeren van producten een makkie. Geen gedoe met CSV bestanden, prijslijsten, links van afbeeldingen of andere handmatige werkzaamheden. Via de app kan je de producten van je leverancier individueel, per productcategorie of in zijn totaal importeren naar je webshop. Binnen een paar klikken op de knop.

Heb je een geschikte leverancier gevonden in de GOGETTERS app? Activeer deze dan in je GOGETTERS app en je kunt direct van start! Installeer onze app of download gratis onze plugin. 

Terug naar blog